Wyjazdy incentive do Japonii

Japonia to kraj gdzie nowoczesność spotyka się z tradycją! Te z reguły niespójne kwestie, w przypadku Kraju Kwitnącej Wiśni harmonijnie wzajemnie się uzupełniają sprawiając, iż kraj ten jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Z jednej strony kulturowa stolica kraju – Kioto ze szkołami samurajów, tradycyjnymi domostwami, gdzie można przyjrzeć się sztuce kaligrafii lub uczestniczyć w ceremonii parzenia herbaty, zobaczyć ochaya – „domy spotkań” gejsz, a nawet uczestniczyć w treningu kendo lub sumo. Z drugiej zaś stolica Japonii – Tokyo z Centrum Innowacji i Technologii Miraikan, gdzie możemy zobaczyć słynnego robota Hondy, hotele kapsułowe, dzielnica Harajuku – mekka wielbicieli Cosplay, gigantyczne salony gier wideo i Shinjuku – najruchliwsza stacja metra na świecie. Dopełnieniem wyjazdu do Kraju Kwitnącej Wiśni może być również udział w wyprawie najlepszego w kraju i wiele lat tam mieszkającego specjalisty w dziedzinie japonistyki, kogo – przekonacie się Państwo wysyłając do nas zapytanie na realizację właśnie tam swojego wyjazdu firmowego!

Ponieważ wyjazd ten powinien pozostać w pamięci na zawsze

Warsztaty Kultury Japońskiej

Wizyta w Gion, dawnym dystrykcie gejsz w Kioto, gdzie znajdują się „ochaya”, domy spotkań – miejsce pracy gejsz, połączona z lekcją walki kendo – dla mężczyzn, oraz nauka tańca gejsz prowadzoną przez prawdziwą maiko, adeptkę tej sztuki – dla kobiet.

Dzień z Mangą

Spacer do dzielnicy Harajuku, mekki wielbicieli Cosplay i miejsca spotkań najbarwniejszych młodzieżowych subkultur Japonii wraz z przewodniczką w postaci młodej Japonki, która zapozna nas ze światem japońskiej popkultury anime. Spacer może zostać zakończony w restauracji z kelnerkami ubranymi typowe dla tej subkultury stroje.

Nocleg w Ryokanie

Zakwaterowanie w tradycyjnym japońskim hotelu to nie tylko zwyczajny nocleg, ale cały związany z tym rytuał. Na początku goście dostają tradycyjne japońskie stroje do ubrania, następnie mogą udać się do gorących źródeł, z których słyną tego typu obiekty. Dzień zaś kończy się tradycyjną kolacją podawaną do pokoju lub przestrzeni wspólnej, oczywiście zasiadamy przy typowo-japońskich meblach czyli niemal na podłodze przy niskich stołach. Na posiłek składa się wiele małych porcyjek lokalnych potraw. Spać możemy natomiast na zwyczajnych łóżkach lub japońskich matach tatami przez co na własnej skórze jeszcze bardziej poczujemy klimat Kraju Kwitnącej Wiśni.

Przejazd Shinkansen

Po Japonii najlepiej poruszać się pociągami szybkich prędkości, w trakcie jednego z przejazdów można podziwiać świętą górę Japończyków – Fuji. Czas w pociągu można także przeznaczyć na lunch, najlepiej w formie tradycyjnego zestawu bento, na który składa się m.in. prawdziwe, japońskie sushi.

Nowoczesne Oblicze Japonii

Kraj Kwitnącej Wiśni wiedzie prym w dziedzinie nowych technologii, które są obecne w każdej dziedzinie życia Japończyka. W poszukiwaniu nowoczesności warto zwiedzimy Centrum Innowacji i Technologii Miraikan ze słynnym robotem Hondy, odwiedzimy także słynne, tokijskie salony gier wideo, który wiodą światowy prym w tej dziedzinie.

Stawiamy na autentyczność

Bon Appétit Autentico!

Kuchnia japońska charakteryzuje się minimalizmem, znajdziemy tu mało przypraw, świeże produkty i zrównoważony smak – jej głównym założeniem jest aby wydobyć czysty smak produktów, bez tłumienia go dodatkami, stąd obecność w jadłospisie wielu surowych owoców morza oraz ryb. Tutejsza kuchnia uznawana jest za jedną z najzdrowszych na świecie, dlatego np. warzywa stosowane muszą być twarde lub półtwarde, w żadnym razie rozgotowane – dzięki temu zachowują wartość odżywczą, dostarczając organizmowi cennych witamin i minerałów. Japończycy wierni są również bardzo wąskiemu zestawowi przypraw czy sosów, a do najpopularniejszych można zaliczyć: sos sojowy, miso, ocet ryżowy czy pasta wasabi. Podstawę kuchni japońskiej stanowi oczywiście ryż stanowiący dodatek bądź podstawę większości potraw. co jest charakterystyczne dla całego regionu. Wielu z nas myśląc o daniach z Kraju Kwitnącej Wiśni ma na myśli sushi, ale kraj ten o wiele więcej do zaoferowania np. okonomiyakiczyli placki z ciasta naleśnikowego i kapusty z dodatkami w różnych wariantach; krucha wołowina w marynacie czyli gyuniku teriyaki; słodycze z zielonej herbaty oraz słynna ryba fogu, która surowa jest trująca, ale przygotowana przez certyfikowanego mistrza kuch, stanowi niezwykły rarytas.

Sprawdź jak możemy uczynić Twój wyjazd wyjątkowym

Travel Consulting Sp. z o.o.
ul. Zwycięzców 42
03-938 Warszawa
+48 22 672 56 60

Wpis do Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych Województwa Mazowieckiego nr 1823
Michała Supieta Travel Consulting

Michał Supieta

Incentive Manager
+48 722 236 197
michal.supieta@trco.pl

Podjąłeś świetną decyzję! Napisz do nas jakiego rodzaju wyjazdem jesteś zainteresowany, a my skontaktujemy się z Tobą!